Generalsekretær i Erfaringssentrum

erfaringskonsulentene-blir-fler

Generalsekretær i Erfaringssentrum

Erfaringssentrum har ansatt generalsekretær. Tidligere styreleder Torbjørn Mohn-Haugen var med å stifte organisasjonen i 2017 og da Erfaringssentrum kom på Statsbudsjettet i 2022 ble det midler til å ansette generalsekretær. Første arbeidsdag var Torbjørn på Sagatun Regionalt Brukerstyrt Senter for et samarbeidsmøte sammen med organisasjonsrådgiver Andrea Holst.

Styrket samarbeid

Vi drøftet hvordan vi kan styrke samarbeidet mellom Sagatun og Erfaringssentrum i et arbeidsmøte. Vi er blant annet godt i gang med lokale nettverkstreff for erfaringskonsulenter i Innlandet. Det blir spennende å videreutvikle dette slik at enda flere kan delta. Vi snakket om muligheten for utvikling av kurs og samlinger for erfaringskonsulenter. Innspill til opptrappingsplanen for rus og psykisk helse og hvordan vi kan fremme organisasjonene våre ble også diskutert. Vi skal ha et felles arrangement på Arendalsuka med en rekke aktører hvor Erfaringssentrum og Napha er intiativtakere. Det er mye spennende som står på agendaen i månedene som kommer. Avslutningsvis fikk vi en hyggelig omvisning på Sagatun Brukerstyrt senter.

Sagatun generalsekretær
Møte på Sagatun Regionalt Brukerstyrt senter

Bra at organisasjonen vokser

– Det er bra at organisasjonen vokser og at vi nå har muligheten til å få på plass generalsekretær sier Monika Nordhus, som er ny styreleder i Erfaringssentrum etter årsmøtet torsdag 28. April.

– Det gjør at vi kan fortsette å vokse som organisasjon og som ny styreleder har jeg stor tillit til at Torbjørn blir en god generalsekretær for Erfaringssentrum. Han har i flere år jobbet frivillig nærmest dag og natt for å få organisasjonen dit den er i dag. Jeg kjenner få med så stor arbeidskapasitet som Torbjørn.

Torbjørn Mohn-Haugen sier selv det er rart å gå inn i en ny rolle i organisasjonen.

– Det kjennes stort, litt skummelt og rart at vi har kommet på statsbudsjettet. Samtidig viser det hvor viktig myndighetene synes jobben erfaringskonsulentene gjør er. I mange år har vi sett at det har vært en satsning ut mot kommunene gjennom tilskuddsmidler, men lite har blitt gjort for å styrke erfaringskonsulentene ute i tjenestene. Nå som vi har kommet på statsbudsjettet og jeg slipper å være to steder samtidig kan vi jobbe enda mer systematisk for å få på plass gode møteplasser, bedre arbeidsforholdene og skape mer brukerorienterte tjenester der erfaringskonsulenter og fagansatte kan jobbe godt sammen, sier Mohn-Haugen.

Jeg ser virkelig frem til å fortsette arbeidet som er gjort til nå, og det å besøke Sagatun Brukerstyrte Senter min første arbeidsdag var inspirerende. Jeg gleder meg veldig til å samarbeide mer med Sagatun. De gjør et viktig arbeid for å løfte brukerstemmen regionalt i Innlandet. Dessuten er Sagatun et utrolig flott sted å besøke. Utsikten fra toppetasjen er nydelig, og man blir alltid inspirert av omvisningen til Rune Lundquist der han tar deg fra kjelleren til loftet.

Veien videre

Vi er spent på veien videre i organisasjonen og takker Kårhild Husom Løken, Mariann Haukland og Rune Lundquist for å ha gitt Torbjørn en hyggelig første dag  på jobb.

Kunne du tenke deg å lese mer om hva som skjer på erfaringskonsulent-feltet?