Erfaringskonsulentundersøkelsen med tall fra 2022 er klar

erfaringskonsulentundersøkelsen

De siste årene har Erfaringssentrum gjennomført den årlige Erfaringskonsulentundersøkelsen. I 2022 svarte 168 personer på undersøkelsen. Undersøkelsene er viktige for å få frem og dokumentere trender knyttet til utviklingen av rollen i Norge. Tallene for 2022 har latt vente på seg, men er nå klare. 

Hva er grunnen til at tallene ikke kommer før nå, helt på tampen av året?

– Vi har brukt mye tid i år på å skrive bok, og hatt høy aktivitet. Det har derfor vært begrenset kapasitet hos oss til å gjøre rapporten tilgjengelig tidligere. Tidvis har ressursene i organisasjonene rett og slett ikke vært store nok når det kommer til antall ansatte. Vi er derfor glad for at vi endelig kan lansere denne rapporten offisielt sier generalsekretær i Erfaringssentrum Torbjørn Mohn-Haugen.

Undersøkelsen viser at det fortsatt er behov for at flere erfaringskonsulenter får en stillingsbeskrivelse, og at for mange erfaringskonsulenter mangler veiledning. Samtidig er det helt tydelig at flertallet av erfaringskonsulentene som har besvart undersøkelsen faktisk har det bra på jobb.

– Uten å røpe hvordan tallene fra undersøkelsen som ble gjennomført i november 2023 kan jeg si at det er en positiv utvikling. Erfaringssentrum er veldig glad for at alle piler peker i riktig retning. Samtidig er det fortsatt et behov for at flere erfaringskonsulenter får veiledning av andre med erfaringsbakgrunn fortsetter Mohn-Haugen.

En veldig positiv nyhet er at det er høy organisasjonsgrad blant norske erfaringskonsulenter, og om lag 70 prosent er organisert. Flertallet i Fagforbundet.

Brukes som verktøy for videreutvikling av Erfaringssentrum

– Tallene fra undersøkelsene våre bruker vi når vi drøfter temaer og innhold i hva vi skal gjøre videre. Selv om rapporten ikke er publisert før nå, har tallene blitt brukt både i boka «Erfaringskonsulenten». Tallene har også vært et nyttig styringsverktøy for organisasjonen i 2023.

Erfaringskonsulentundersøkelsen, med tall fra 2022 kan du laste ned her.

Du finner undersøkelsene fra tidligere år, på vår ressursside.