Tenk nytt og lytt til medlemmenes ønsker og behov

Generalsekretær i Erfaringssentrum, Torbjørn Mohn-Haugen slutter i jobben. Han har stått ved roret siden november 2016. I august begynner han i ny jobb. Budskapet hans før han går videre er tydelig: Tenk helt nytt og lytt til medlemmenes behov. 

Etter å ha vært med å utvikle Erfaringssentrum siden november 2016, skriver Torbjørn i oppsigelsen sin blant annet at han har kommet til et punkt der han tror det er viktig med større endringer i organisasjonen, og at han ikke tror han har mer å tilføre.

Visste ikke hva han gikk til

– Jeg tror organisasjonen trenger en ny ledelse og jeg har det siste året blitt sikker på at det sittende styret, medlemmene i organisasjonen og dagens administrasjon er robuste nok til å peke ut en videre retning. Jeg har tiltro til at fungerende generalsekretær Mirabel Nguyen vil gjøre alt hun kan for å lede dette arbeidet, sier avtroppende generalsekretær Torbjørn Mohn-Haugen.  

Uten å vite hva han gikk til, søkte Torbjørn jobb som erfaringskonsulent sommeren 2016. Der begynte reisen som ble en åtte år lang, humpete og givende opplevelse.

– Erfaringssentrum har vært en stor del av livet mitt i mange år. Det har vært gøy, ensomt, forvirrende og frustrerende, men mest av alt lærerikt og givende sier Mohn-Haugen.

Alle organisasjoner har godt av en vårrengjøring

– Jeg er glad og takknemlig for alle de flotte menneskene jeg har møtt underveis, kanskje spesielt Morten, Marius, Kristina, Rune, Tor Helge, Torstein, Andrea og Mirabel.  I Oslo, i Bergen, i Tromsø, i Bodø og i utlandet har jeg fått oppleve fine folk. Etter å ha skrevet opp over 70 navn i notater-appen på telefonen måtte jeg bare gi meg og kun nevne åtte navn. Disse åtte og den større gjengen kan jeg kanskje komme til å invitere på fest en gang sier Torbjørn.

Han legger til at alle de sittende styrerepresentantene og ansatte i organisasjonen vil bli invitert til en slik fest. Det at jeg drar videre nå, vet jeg vil være bra for organisasjonens videreutvikling på sikt. Alle organisasjoner har godt av en vårrengjøring fra tid til annen sier Torbjørn.

Det er fortsatt mange stier å tråkke opp

– Med Mirabel som fungerende generalsekretær ut året vil organisasjonen være i gode hender.  Hun har bidratt til å lage god struktur i organisasjonen, og gode rutiner. Hun er heldig nok til å ha klart å samle et team rundt seg som vil kunne føre de grunnleggende verdiene til Erfaringssentrum videre, avslutter han.

Et samlet styret stiller seg bak følgende uttalelse:

Erfaringssentrum og det sittende styret takker Torbjørn for engasjementet hans for erfaringskonsulenter de siste åtte årene. Det han har bidratt med kan ikke formidles med ord. Det han har måtte prioritert bort for å holde i roret relativt stødig gjennom åtte år, er vanskelig å forstå.

– Vi takker familien hans og særlig Caroline for å ha tatt mye tid fra familielivet. Vi vet etableringen og utviklingen av Erfaringssentrum har vært svært tidkrevende og tidvis smertefull. Erfaringssentrum hadde ikke sett dagens lys, uten ham. Vi er ydmyke og takknemlige for arbeidet han har gjort. Styret ønsker Torbjørn lykke til i ny jobb og takker igjen for engasjementet, uttaler fungerende styreleder Heidi Christine Øverland på vegne av styret.