Erfaringssentrum har lansert nye nettsider

Nye nettsider

Erfaringssentrum har lansert nye nettsider

Erfaringssentrum har endelig lansert nye nettsider. De nye nettsidene gir oss muligheter til å restrukturere det vi har publisert fra før. Det gir oss også mulighet til å  utvikle mer spennende innhold i 2022. Siden i høst har vi samarbeidet med Andreas Forvik. Han har lagt ned mye i arbeidet med nettsidene, og vi er glad for den gode jobben han gjør. Vi har mål om å publisere mer innhold i 2022 enn i 2021. Det vil komme jevnlige artikler om temaer knyttet til erfaringskompetanse og erfaringskonsulenter.

Vil du publisere noe på nettsidene våre?

Kunne du tenke deg å publisere noe på nettsidene våre? Vi er alltid på utkikk etter gode tekster, artikler og kommentarer til sidene våre. Har du en forfatter i magen? Vil fortelle om arbeidet du gjør? Ønsker du å fremme en sak eller har du ideer til ting vi bør skrive om? ikke nøl med å ta kontakt. Vi er alltid på jakt etter mennesker som ønsker å bidra. Vi gir også veiledning til deg som ønsker å skrive for oss.

Ta gjerne kontakt med oss på e-post: info@erfaringssentrum.no hvis du har spørsmål.

Savner du noe på nettsidene våre?

  • Savner du noe på nettsidene våre?
  • Ønsker du mer av noe?
  • Har du et forslag til en spalte vi bør vurdere?
  • Opplever du noe som uklart?
  • Er det noe du setter særlig pris på?
  • Har du lyst til å skrive en tekst eller et tilsvar til en publikasjon?

Da er du hjertelig velkommen til å sende tilbakemelding til oss på info@erfaringsentrum.no så skal vi gjøre vårt beste for å gjøre siden vår enda bedre og gi både medlemmer og andre interesserte en så god nettside som mulig.

Ofte stilte spørsmål

Vi har samlet en oversikt med ofte stilte spørsmål. Du kan lese alle de vanligste spørsmålene ved å klikke her

Hva er en erfaringskonsulent?

En erfaringskonsulent er en person som arbeider i tjenestene på bakgrunn av at hen har egenerfaring. Mange steder jobber erfaringskonsulenter i helseforetak, i kommuner, bydeler, i organisasjoner, institusjoner og som uavhengige erfaringsformidlere. Erfaringskonsulenter bidrar til å styrke brukermedvirkningen både på individ og tjenestenivå.

Må jeg gå på skole for å bli erfaringskonsulent?

Det er mange som kontakter oss og lurer på om man må gå på skole for å bli erfaringskonsulent. Det må man ikke, men det er alltid en fordel med forkunnskaper og opplæring. Du kan lese mer om det i vår artikkel:

Må jeg gå på skole for å bli erfaringskonsulent? 

Hvor mange erfaringskonsulenter er det i Norge?

Det er ingen helt konkret oversikt over hvor mange erfaringskonsulenter det er i Norge pr. i dag, men Erfaringssentrum ser at det er vekst i antallet kommuner som har ansatt erfaringskonsulenter, men SINTEF rapporterer at de i 2021 fant at det var 205 årsverk utført av personer med brukererfaring. Dette er en vekst fra 167 årsverk i 2019 som var det første året dette ble målt?

Er du ikke medlem av Erfaringssentrum, men heier på erfaringskonsulentene? Bli medlem her.