En plass i fremtidens helsetjeneste

Erfaringskonsulentene har en plass i fremtidens helsetjeneste

Erfaringskonsulentene har en plass i fremtidens helsetjeneste. Det bekreftet Stortingsrepresentant Cecilie Myrseth og Fraksjonsleder for Høyre i Oslo Bystyre Hassan Nawaz. De var til stede under arrangementet «Har erfaringskonsulenten en plass i fremtidens Helsetjeneste» under Arendalsuka.

Et stort og rungende ja

«Det er ikke veldig lenge siden jeg fikk kjennskap til hva en erfaringskonsulent var. Det var da jeg besøkte FACT-teamet på Mortensrud. Da ble jeg veldig begeistret. Svaret på om erfaringskonsulenten har en plass i fremtidens helsetjeneste er jo et stort og rungende ja. Slik åpnet Cecilie Myrseth innlegget sitt under den politiske samtalen».

Myrseth fortsatte med å si at hvordan dette skal gjøres både er en politisk og en faglig diskusjon. Hun vil ta med seg bruken av erfaringskonsulenter inn i opptrappingsplanen for psykisk helse. Det skal også tas inn i arbeidet med behandling, forebygging og ettervern på rus.

Hassan Nawaz, fraksjonsleder for Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune tok selvkritikk. Han beklaget for å ikke ha vært bevisst nok på erfaringskonsulentene og deres rolle hittil. Han trakk deretter frem erfaringsskolen og pekte på at dette er et viktig tiltak knyttet til kvalitetssikring.

Fornøyd med arrangementet

Generalsekretær Torbjørn Mohn-Haugen ser frem til et videre samarbeid med politikere og sier at han er glad for at også sykepleierforbundet med SPoR i spissen nå er blitt en pådriver for å fremme erfaringskonsulentene.

Det er kjekt å se at arbeidet vårt nå bærer frukter. Jeg gleder meg til den videre dialogen med politikerne og til videre arbeid for å styrke erfaringskonsulentene.

Også organisasjonsrådgiver Andrea Holst var med i paneldebatten. Hun er den som sannsynligvis snakker med flest norske erfaringskonsulenter pr uke.

«Det var veldig spennende å høre på politikerne under arrangementet, og jeg har troen på at vi skal få til gode ting fremover», sa organisasjonsrådgiver Andrea Holst etter arrangementet.

«Jeg håper politikerne også tar med seg viktigheten av å få på plass bedre rammer og at det opprettes flere stillinger i tiden fremover. Jeg synes også det er fint at Myrseth sa noe om at det var fint å lære litt og ikke bare mene hardt.»

Arrangementet var et samarbeid mellom , Erfaringssentrum, Napha, de Regionalt Brukerstyrte Sentrene, SPoR og Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse.