Avslutningsmarkering for Torbjørn

Omtrent på dagen, 7 år etter at Torbjørn Mohn-Haugen var med i arbeidsgruppen som skulle utvikle seg til å bli en av landets første organisasjoner for erfaringskonsulenter, satt han og mange som betyr mye for ham, samlet på Pakkhuset i Oslo. Det var deling av minner og opplevelser, om reisen og om hva den avtroppende gründeren har bidratt med i etableringen og utviklingen av Erfaringssentrum. Lange klemmer, vemodige taler, latter og noen tårer. Sånn kan vi oppsummere avskjedsmarkeringen for Torbjørn Mohn-Haugen.

Lang talerliste under middagen

Etter 7 års ferd i det politiske landskap, psykiske helsevern, og helsetjenester, har Torbjørn banet videre vei for erfaringskonsulenter landet over, løftet og fremmet erfaringskompetanse og ikke minst etablert viktig nettverk og samarbeidspartnere.

Underveis i middagen på Pakkhuset, reiste generalsekretær Mirabel seg og begynte talerlisten, som selvsagt ikke var kort. Historiene var mange, men det som gikk igjen om Torbjørn Mohn-Haugen var: Pågangsmot, arbeidsevne og menneskesyn. Med egen historie har Torbjørn en evne til å bane vei på en empatisk måte. Dette har vært grunnpilarer i det arbeidet han har bygd i Erfaringssentrum. Avbildet er Runde Lundquist fra Sagatun Brukerstyrt Senter som var en av flere som sa noen ord.

Tildelt Erfaringssentrum sin Ærespris

Siste taler, styreleder Heidi Øverland, rundet av kvelden med å tildele Torbjørn Erfaringssentrum sin Ærespris med disse ordene: «Du har stått på natt og dag for organisasjonen, og har gjort en uvurderlig innsats for å synliggjøre erfaringskonsulentene på kartet. Ord blir fattige når man skal beskrive betydningen av det harde og betydningsfulle arbeidet du har lagt ned for erfaringskonsulentene i Norge.»

Generalsekretær Mirabel Nguyen

«Med en velfortjent ærespris etter en iherdig innsats disse årene, ønsker jeg og alle i Erfaringssentrum Torbjørn lykke til på den nye reisen hans. Vi ønsker å videreføre hans verdier som, pågangsmot, arbeidsevne og menneskesyn videre i organisasjonen og ser fram til godt videre samarbeid,» forteller Mirabel Nguyen.

 

Les mer om hva Torbjørn tenker om ny jobb i denne artikkelen.