Erfaringskonsulentprisen 2024 tildeles Inger Marie Berg Thune!

Erfaringskonsulentprisen deles årlig ut av Erfaringssentrum via en uavhengig komite bestående av personer med egenerfaring og fagkompetanse. Prisen går til en erfaringskonsulent som har utmerket seg med arbeidet sitt i velferdstjenestene. 

Erfaringskonsulentprisen ble delt ut første gang i 2017 og har de siste årene vært en viktig markering for erfaringskonsulenter over hele landet. 

I år ble prisen formelt overrakt av statssekretær Ellen Rønning-Arnesen i Helse- og omsorgsdepartementet under Sterkere Sammen konferansen 2024. 

Foto: Olav Helland
Statssekretær Ellen Rønning-Arnesen og prisvinner Inger Marie Berg-Thune

 

Priskomitèens arbeid

Komitéen fikk inn over 40 gode nominasjoner til erfaringskonsulentprisen 2024 til prisen som Årets erfaringskonsulent. Blant disse er det mange dyktige kandidater, som alle hadde fortjent egne priser. De utmerker seg med engasjement og innsats som går langt ut over det en kan forvente av en enkeltperson.  

I 2024 har komiteen bestått av Mickael Sommerseth (Erfaringskonsulent, Tromsø), Lene Amina Tufte (Erfaringskonsulent, Bergen), Anna Sabina Soggiu (Korus, Oslo) og Elisatbeth Høyland (Assisterende leder mestringsenhet, Sandnes). Priskomitéen oppnevnes av styret.  

 

Komiteen skriver følgende i sin begrunnelse

Inger Marie bidrar i flere fora med sin kompetanse og sitt store engasjement for rusbehandling. Med faglige og etiske refleksjoner utfordrer hun både pasienter, innbyggere, kollegaer, systemer og samfunnet. Hun brenner for brukermedvirkning, antistigma og engasjerer seg i språket og ordene som benyttes på rusfeltet.  For mange har hun vært bæreren av håpet, og har gjennom foredrag, grupper og innlegg formidlet verdier og holdninger som er Recovery-orienterte og som fremmer brukerperspektivet. Samtidig kjemper hun for pasienters og innbyggeres rettigheter og mot sosial urettferdighet.  

 

Inspirasjon for andre og vi heier på henne

Gjennom utdanningene «Nye Horisonter», KBT fagskole og nå med oppstart på bachelor i sosionom, fortsetter hun å lære og utvikle sin erfaringskunnskap og fagkunnskap. Hun er et forbilde for andre og vi heier på henne, og alt hun vil oppnå også fremover. 

Med avsluttende ord fra prisvinner Inger Marie Berg Thune -Jeg skal fortsett å kjempe for medvirkning og jeg kommer aldri til å slutte å kjempe for endring, for det mulig. Fordi; ingenting om oss uten oss.

 

Foto: Olav Helland
Mickael Sommerseth (priskomite), Mirabel Nguyen, Inger Marie Berg Thune og Ellen Rønning-Arnesen

Tidligere prisvinnere:

2023: Cecilie Reinertsen Egeland 

2022: Pål Berger 

2021: Susanne Albertine 

2020: Morten Brodahl 

2019: Solveig Bartun Rob 

2018: Torbjørn Mohn-Haugen 

2017: Astrid Weber 

 

 

 

Del på Facebook
Twitter
Del videre på LinkedIn